Nieuws

Alles is klaar voor het congres 2017

congres
Categorie: congres

We zijn helemaal klaar voor het congres 2017, dat als prachtige titel heeft meegekregen:

Op elkaar aangewezen – durf afhankelijk te zijn

Want: we zijn op elkaar aangewezen, we kunnen niet zonder elkaar.  In de huidige tijd groeperen steeds meer mensen samen rondom hun eigen sociale netwerk en vinden ontmoetingen steeds meer digitaal plaats en steeds minder fysiek. Hoe kunnen we die verbinding een impuls geven en ons open en afhankelijk opstellen ten opzichte van de ander?

Tijdens het congres horen we diverse deskundigen hierover, en gaan we met elkaar aan de slag om daadwerkelijke ontmoeting en onderlinge solidariteit te stimuleren.

Het thema is gebaseerd op een centrale vraag uit ons visiedocument De Kracht van Verbondenheid, dat in 2016 verscheen naar aanleiding van ons 125 jarig jubileum: Hoe kunnen we kwetsbaarheid, onvolmaaktheid en improvisatievermogen de ruimte geven en zo de drang naar perfectie en eenvormigheid tegenspreken en de vitaliteit en leefbaarheid van de samenleving versterken? Met het congres willen we u inspireren om zelf in actie te komen voor een betere wereld waarin samenwerking en ontmoeting essentieel zijn. En zo de CSC beweging een positieve impuls geven. U komt toch ook?

Ook dit jaar hebben we weer een bijzonder programma voor u samen kunnen stellen, met onder andere:

Kim_Putters

  • Lezingen van Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en Theo Bovens, gouverneur van de provincie Limburg
  • Reflecties hierop door Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Carola Schouten (CU)
  • Interactieve deelsessies waarbij we allen gezamenlijk aan de slag gaan om na te denken over het stimuleren van onderlinge afhankelijkheid. We doen dat middels social hackathons over: Hoe vergroot je de afhankelijkheid tussen jong en oud, tussen vast en flex, tussen denkers en doeners en tussen milieu en economie
  • sophie vd enkSophie van den Enk als dagvoorzitter (presentatrice KRO-NCRV)
  • Cabaret met Vincent Bijlo over afhankelijkheid
  • Een viering met Jurjen ten Brinke, voorganger van de gemeente Hoop voor Noord te Amsterdam
  • Een stiltewandeling op het landgoed
  • En veel ruimte voor reflectie, uitwisseling en gezelligheid.

Hier leest u het programma en onze congresfolder (pdf).

TERUG NAAR OVERZICHT