Congres 2020: hybride op zoek naar de samenleving van morgen

In gesprek met online deelnemers – CSC 2020

Best practises verbondenheid in coronatijden

We vroegen de bij ons aangesloten organisaties en ook aan jongeren welke initiatieven zij – ook in coronatijd – hebben ontplooid om te zorgen voor verbondenheid tussen mensen en een mooie toekomst voor iedereen. Ze maakten er voor ons een kort filmpje van. Hier een compilatie van de initiatieven.

Bekijk de congresfoto’s van CSC 2020 >

26 augustus 2020 was een spannende dag op Landgoed Zonheuvel. Voor het eerst na de Corona lock down in maart was er weer een live congres mogelijk voor maximaal 100 aanwezigen op 1,5 meter. Met veel voorzorgen van de congresorganisatie in samenwerking met Landgoed Zonheuvel bleek dat heel goed te kunnen. Met ruim 90 deelnemers gingen we – op gepaste afstand en toch samen – op zoek naar de samenleving van morgen: Welke oude en nieuwe zaken willen we in de toekomst behouden? Hoe willen we dat onze samenleving met en na Corona vorm gaat krijgen?

Bekijk beelden van de Congresochtend >

Vanaf 14 uur sloten tientallen mensen aan om via livestream deel te nemen. Via verschillende camera’s volgden zij het programma en konden zij vragen stellen en meediscussiĆ«ren.  Al met al een prachtige nieuwe vorm van Congres beleven.

Klik voor meer over de congresonderdelen:

Voorafgaand aan het Congres 2020 vroegen we onze aangesloten organisaties en een aantal jongerengroepen welke initiatieven in Coronatijd hadden bijgedragen aan verbinding tussen mensen. Ze vertelden het ons in een videoboodschap.

Met input van deze mensen keken we samen vooruit

Het werd een ontmoeting tegen de achtergrond van de gevolgen van de coronacrisis voor ons (samen)leven. De gevolgen van de verspreiding en aanpak van het virus voor de draagkracht van ons zorgsysteem; maar ook de meer indirecte gevolgen van onze crisisaanpak op alle andere levensterreinen. Het thema werd van vele kanten belicht: psychologisch sociaal, moreel, economisch, technologisch en geopolitiek.

Zie agenda

Blijf op de hoogte