Het stichtingsbestuur bestaat uit vertegenwoordigers van een aantal grotere aangesloten organisaties met een onafhankelijke voorzitter. Deze worden voor vier jaar – met mogelijkheid tot herbenoeming – benoemd door de Raad van Toezicht. Het bestuur wordt ondersteund door een parttime secretaris. Sinds 2017 werkt het bestuur volgens een bestuursreglement.
Het Bestuur
Mw Ruth Peetoom, onafhankelijk voorzitter
Dhr Jan Pieter Daems namens CNV Vakcentrale, penningmeester
Dhr Jaap Jongejan namens stichting SBI en Landgoed Zonheuvel
Mw Linda van Beek namens VNO-NCW MKB Nederland
Dhr Ronald van Steden namens de Vrije Universiteit Amsterdam
Dhr Mark Buck namens Verus
Dhr Henk Prins namens Reliëf
Ambtelijk secretaris: Mandy Jacobs
Het bestuur onderhoudt contact met dr. Arjen Siegmann, bijzonder hoogleraar op de leerstoel ‘Waardenvol Werk en Christelijk Sociaal-Denken’ binnen de School of Business and Economics (SBE) aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht bestaat uit vertegenwoordigers van alle aangesloten organisaties. Zij benoemt en controleert het bestuur en heeft o.a. een goedkeuringsrecht ten aanzien van de jaarrekening, de begroting en het jaarverslag. Zij komt doorgaans tweemaal per jaar bijeen. Sinds voorjaar 2018 benoemt de Raad van Toezicht uit eigen kring een voorzitter voor een termijn van twee jaar. Tot het Voorjaarsberaad van 2022 wordt deze positie bekleed door mevrouw Henriëtte Hulsebosch.
Samenstelling Raad van Toezicht: (Klik hier voor links naar de organisaties)
Als adviseur uitgenodigd voor de voor- en najaarsvergaderingen van Raad van Toezicht en bestuur is mw. Carlien Geelkerken vanuit haar functie van directeur van het VKMO – Katholiek Netwerk.
Huis van het CSC
Het CSC vindt zijn thuishaven op Landgoed Zonheuvel van de Stichting SBI. Naast de jaarcongressen vinden daar de meeste bijeenkomsten plaats van bestuur en Raad van Toezicht.
De back office (administratie, financiën) wordt behartigd door het SBI en de CSC-secretaris wordt gedetacheerd vanuit het SBI.
Contributie
De aangesloten organisaties betalen een jaarlijkse contributie, waarmee de organisatiekosten en een deel van de congreskosten worden gedekt. Aangesloten organisaties betalen – afhankelijk van hun omvang en draagkracht – een contributie van 1300, 2600 of 5200 euro. Met instemming van de penningmeester kan in uitzonderingssituaties van deze bedragen worden afgeweken.