Nieuws

YFC op Christelijk-Sociaal Congres

jongeren
Categorie: jongeren

Op donderdag 1 september zal Youth for Christ (YFC) twee deelsessies invullen op het Christelijk-Sociaal Congres. Van 15:30 tot 16:30 uur zal Youth for Christ je aan de hand van drie praktijkvoorbeelden meenemen in de manier waarop zij vrijwillige initiatieven (LifeSpots) ondersteunen. Ruud Bouman, manager Kerk-Lifespots, begeleidde in de afgelopen jaren een groot aantal LifeSpots en deelt graag zijn enthousiasme voor dit werk.

Van 16:45 tot 17:45 is er een ontmoeting met drie pioniers van LifeSpots. Maak kennis met deze pioniers: de initiatiefnemende vrijwilligers voor jongeren in de buurt. In deze interactieve ontmoeting is er gelegenheid om de bemoedigende verhalen van de pioniers te horen. Wat is hun passie? Welke ontwikkeling maakten zij door? Welke valkuilen komen zij tegen in hun lokale jongerenwerk? Ze vertellen je er alles over.

Wat is Youth for Christ?
Youth for Christ zoekt jongeren op en helpt hen te groeien op emotioneel, sociaal, fysiek en geestelijk gebied. Dit doen zij vanuit hun christelijke visie. Youth for Christ richt zich op jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar die niet-gelovig of zoekend zijn. Youth for Christ biedt jongeren een vangnet en helpt om ongezonde gedrags- en levenspatronen te doorbreken. Dat doen ze op plekken waar jongeren komen: op school, op straat en in de kerk. Op scholen door heel Nederland geeft Youth for Christ theatervoorstellingen over pesten, identiteit en de betekenis van Kerst en Pasen. Op straat zijn er vrijwillige initiatieven actief, genaamd LifeSpots.  Ruud Bouwman zal tijdens het Christelijk-Sociaal Congres dieper ingaan op de LifeSpots. Ook is Youth for Christ onder andere actief in zestien plaatsen met hun The Mall jongerencentra. Voor kerken ontwikkelt Youth for Christ clubprogramma’s voor jeugdgroepen. Jongeren binnen en buiten de kerk komen naar avonden waar ze werken uit de Solid- of Steady programma’s om het christelijk geloof op een laagdrempelige en speelse manier te ontdekken. Wil je meer weten over het werk van Youth for Christ? Kijk dan op www.yfc.nl.

Waarom jongeren helpen?
Jongeren in Nederland staan onder druk. Druk vanuit school om goede cijfers te halen, vanuit hun vriendengroep om erbij te horen en vanuit de maatschappij om succesvol te zijn. Jongeren leven met de gedachte niet te willen onderdoen voor anderen en raken overspoeld door de keuzes die ze moeten maken. Jongeren groeien op in een tijd waarin ze bijna helemaal zelf hun leven vorm kunnen geven. Al die keuzemogelijkheden zorgen ook voor steeds meer druk tot eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Daardoor wordt het steeds moeilijker om de goede keuzes te maken.

Tegelijkertijd groeit het aantal gebroken gezinnen, neemt pesten steeds gruwelijkere vormen aan en hebben kerken grote moeite om hun eigen jongeren te bereiken.

Wat duidelijk is, is dat jongeren zich in een complexe en veeleisende samenleving staande moeten zien te houden. Youth for Christ vindt jongeren waardevol en is betrokken bij jongeren. Zij geloven in een samenleving die niet onverschillig staat tegenover jongeren. Youth for Christ wil als partner samenwerken met ouders, hun achterban, scholen, kerken, overheden en maatschappelijke organisaties om het goede te zoeken voor jongeren in Nederland.

Youth for Christ hoopt je te ontmoeten op het Christelijk-Sociaal Congres. Meld je nu aan op www.stichting-csc.nl/aanmelden-congres-2016.

TERUG NAAR OVERZICHT