Nieuws

Videoroom: op zoek naar dialoog

jongeren
Categorie: jongeren

Waar laat jij je door inspireren? Een krachtige spreker, of een sprekend beeld? Het Christelijk Sociaal Congres heeft voor jou een speciale Videoroom waarin allerlei sociale, economische, en duurzame thema’s aan bod komen. In de kracht van verbondenheid en onze zoektocht naar vernieuwende energie laten we twee filmkunstenaars hun visie delen op het witte doek. De heren Leen La Rivière (filmmaker, auteur en theatermaker) en Kees-Jan Mulder (filmmaker en theoloog) nemen je mee in hun verhaal en gaan het gesprek aan over de samenleving en het geloof.

Geen woorden, maar daden
Woensdag 31 augustus trappen we af met de documentaire The Big City. Deze film van Leen La Rivière laat ons de fascinerende wereld zien van het multiculturele Rotterdam. De havenstad telt maar liefst 190 verschillende nationaliteiten. De kracht van verbondenheid staat hier centraal. Burgemeester Ahmed Aboutaleb en zijn stadsbestuur werken hard om de mensen nader tot elkaar te brengen. La Rivière toont ons de schoonheid van een mix van vele culturen. Wees niet bang en laat je inspireren door dit bijzondere verhaal.

Schuld en boete
Ben jij bereid jezelf op te offeren voor een ander? Hoe redelijk is het dat jij het probleem van een ander tot je eigen probleem maakt? Op donderdag 1 september is de shortfilm Dos Santos te zien in onze Videoroom en gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. In dit moordmysterie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, stappen we in de wereld van drugsverslaafde Fausto dos Santos. In de trailer zien we dat hij meegenomen wordt door zijn drugsdealer, die hem een pistool in handen duwt. Hij wordt een kamer ingestuurd en treft daar een eenzame junk op een smoezelig matras. Er volgt een schot… Vol schuldgevoelens zwerft hij door de nacht. Waarom heeft hij dit gedaan? In een gesprek met Mulder gaan we dieper in op het doel van deze film over schuld en boete. Deze verrassende film zit wellicht anders in elkaar dan dat je van tevoren verwacht. Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar het Christelijk-Sociaal Congres en wees getuige van deze zinderende videoroom.

 

TERUG NAAR OVERZICHT