Nieuws

Verbreding van de christelijk sociale horizon

jongeren
Categorie: jongeren

Jan-Peter Balkenende, voormalig CDA-politicus en oud-minister president van Nederland, is een van de vele sprekers op het Christelijk-Sociaal Congres. Hij is inmiddels een vaste gast van het congres te noemen. Hij zal ook dit jaar op 1 september een lezing geven. Dit keer is het thema ‘Broaden the Christian Social Horizon’, daarbij gaat hij dieper in op onderwerpen als ‘Global Challenges, Values and Sustainability en Reinventing Responsibilities’.

Loopbaan

Als je rond de achttien jaar of ouder bent, dan heb je ongetwijfeld van hem gehoord: Jan-Peter Balkenende. Hij groeide op in het dorp Biezelinge in Zeeland, doorliep het atheneum aan het Christelijk Lyceum en hij studeerde Geschiedenis en Nederlands recht aan de VU in Amsterdam. Naast zijn politieke carrière binnen het CDA was hij destijds parttime hoogleraar christelijk sociaal denken over maatschappij en economie aan de VU. Deze functie heeft hij tot aan zijn beëdiging als minister-president in 2002 vervuld. In acht jaar tijd was Balkenende premier van vier verschillende kabinetten. In 2010 verliet hij definitief de politiek. Tegenwoordig werkt hij als partner bij EY en als hoogleraar ‘Governance, institutions and internationalisation’ aan de Erasmus universiteit. Jan-Peter weet op een inspirerende manier te vertellen over diverse zaken die hem bezighouden zoals economie, duurzaamheid en het werken vanuit waarden.

Ben je geïnteresseerd in zijn verhaal? Lijkt het jou leuk om de bijzondere lezing van Jan-Peter bij te wonen? Kom dan naar het Christelijk-Sociaal Congres van 31 augustus tot 2 september. Speciaal voor studenten bieden wij een mooie korting aan! In plaats van €350,- kun je het volledige jubileum bijwonen voor slechts €50,-

 

TERUG NAAR OVERZICHT