Nieuws

Ghanese kardinaal in een mooie strijd verwikkeld

jongeren
Categorie: jongeren

Peter Turkson: het gezicht van ‘de strijd tegen de opwarming van de aarde’. Een zeer grote naam die komt spreken op het Christelijk Sociaal Congres. Wij zijn dan ook zeer vereerd met het bezoek, want kardinaal Turkson is een bijzonder druk bezet man.

Gezicht van de ecologische strijd

Paus Franciscus heeft sinds zijn aanstelling in 2013 voorgenomen om de katholieke kerk te transformeren. Hij wil graag anderen meenemen in zijn belangrijke ecologische strijd. Daarvoor heeft hij Peter Turkson aangesteld om dit te leiden.

Menselijke en morele aspecten

De strijd tegen de opwarming van de aarde is natuurlijk een mondiaal probleem. De katholieke kerk vindt dat mensen moeten kijken naar het eigen handelen. Zij stelt dat zij na moeten gaan of zij handelen in het belang van anderen. Om deze strijd te voeren, spreekt Peter Turkson van menselijke en morele aspecten:

“Antwoorden op de klimaatverandering kunnen niet alleen uit de technische hoek komen. Er zijn ook langdurige en substantieel menselijke en morele aspecten”

Ben jij nieuwsgierig naar het verhaal van Peter Turkson? Kom dan langs op bij het Christelijk-Sociaal Congres van 31 augustus tot en met 2 september!

 

TERUG NAAR OVERZICHT