Nieuws

Erik Borgman gemist? Kijk hier terug

CSC - events
Categorie: CSC - events

Het online CSC Voorjaarsberaad was drukker bezocht dan ooit: 146 deelnemers logden vanmiddag in bij de lezing van Erik Borgman over inclusiviteit. ‘Zo brengt deze tijd ook voordelen: in de live situatie was dit prachtige betoog beslist aan een aantal van u voorbijgegaan’, aldus gespreksleider Huibrecht Bos.

Erik Borgman nam zijn gehoor mee in zijn visie vanuit Katholiek Sociaal Denken: inclusiviteit is geen doel maar een uitgangspunt. Respect voor de waardigheid van ieder mens is niet op verdienste.

De samenleving bestaat uit wat wij zijn, niet uit wat wij willen zijn. Je kunt niet tegen mensen zeggen: je moet eerst door deze hoepel springen voordat je mee kunt doen aan onze samenleving. Het ultieme bewijs dat we dat wel doen is het inburgeringsexamen. Het zorgt voor uitsluiting en maakt dat mensen zich ook niet uitgenodigd voelen om mee te gaan doen.

Over onderwijs: De school leert niet voor deelname in de samenleving, maar leidt de bouwers van de samenleving op. Tenminste…. Zo moet het zijn.

Lezing gemist?

Terugkijken naar de Zoom opname >

Terugluisteren Zoom geluidsopname >

Naar de powerpoint presentatie van Erik Borgman >

TERUG NAAR OVERZICHT