Nieuws

Eerste nieuws over het CSC Jubileumcongres

Jubileumcongres
Categorie: Jubileumcongres

Dit jaar vieren we dat 125 jaar geleden het eerste Christelijk Sociaal Congres werd gehouden, en tevens de pauselijke encycliek Rerum Novarum uitkwam. Het jubileumcongres wordt als driedaags evenement gevierd van 31 augustus – 2 september 2016. Het wordt een zeer gevarieerd programma met ruimte voor inspiratie, uitwisseling, cultuur en bezinning. Met lezingen, workshops, inspiratiediners, meditatiesessies, muziek, en nog veel meer. Inmiddels kunnen wij alvast een tipje van de sluier oplichten. We zijn trots dat deze sprekers een keynote willen houden op het congres:

•  Luigino Bruni zal als internationaal coördinator van het project Economie en Gemeenschap van de Focolare beweging ondermeer ingaan op de ‘gemeenschapseconomie’

• Stephen B. Young zal als hoofd van “The Caux Round Table’ ingaan op hoe het internationale bedrijfsleven maatschappelijk verantwoord te werk kan gaan.

• Sigrid Kaag zal als VN diplomaat voor Libanon ingaan op de huidige situatie rond vluchtelingen in relatie tot de crisis in het Midden Oosten.

 

TERUG NAAR OVERZICHT