Nieuws

Hugo de Jonge: vlammend betoog voor verbondenheid

blog
Categorie: blog

Doorn, 28 en 29 augustus 2019
 Christelijk Sociaal Congres 2019

 

 

 

Zo eindigde minister Hugo de Jonge zij betoog voor verbondenheid op donderdag 29 augustus op het CSC 2019 met  gelijknamig thema:

‘Het is onze heilige opdracht het vertrouwen te herwinnen van de mensen die vinden dat de politiek er niet meer voor hén is, voor hún zorgen. En juist dat doen we doen door ons in elkaars standpunten te verdiepen. Niet te kijken naar wat ons verdeelt, maar naar wat ons samenbrengt.

Ik weet zeker dat er een grote meerderheid is die dat vindt. En juist nu we de polarisatie verder zien toenemen, hoop ik van harte dat wij ons realiseren hoe belangrijk het juist nu is om die stem van de stille meerderheid te laten klinken. Om het geschreeuw te overstemmen. 

Want alleen zo lossen we de grootste sociale kwestie van deze tijd – het gebrek aan verbondenheid – op. Alleen zo vinden we een antwoord op al die grote vragen naar de toekomst. En alleen zo geven we onze samenleving net zo mooi door aan onze kinderen als we hem zelf gekregen hebben.

En misschien nog wel mooier.’

 

Lees de complete toespraak op de CDA website >

 

Trouw 29-8-2019: ‘Ik wil dat de mensen weten dat de overheid er voor hén is’ –  Interview Hugo de Jonge >

Nederlands Dagblad 29-8-2019: ‘CDA-kopstuk Hugo de Jonge haalt uit naar het neoliberalisme’ >

NPO Radio 1 zond op 2 september een item uit over de toekomstige lijsttrekker van het CDA, Mona, Hugo of Wopke. Aan de orde kwam de ‘premierwaardige’ toespraak op het Christelijk-Sociaal Congres van Hugo de Jonge. Met opnames vanuit het congres… >

NRC refereerde op 3 september in haar artikel over het CDA lijsttrekkerschapscampagne aan het CSC 2019 >

TERUG NAAR OVERZICHT