INNOV8-conferentie MissieNederland

Datum en tijd

7 mei zie www.missienederland.nl

Einddatum

8 mei

Plaats

Ede

Kosten

zie www.missienederland.nl

Meer informatie

“Jongeren vragen aan volwassenen om goed nieuws te zijn voor de schepping”

Tijdens de INNOV8-conferentie van MissieNederland spreekt milieuactivist en theoloog Ruth Valerio over de urgentie die jongeren ervaren rond klimaatverandering. De conferentie voor professionals met hart voor jeugd heeft als doel aan te sluiten bij de leefwereld van jongeren. Het thema van de conferentie is ME & YOUth: Hoe verbind je jezelf aan de volgende generatie en hoe verbinden we de volgende generaties aan het evangelie?

 

Klimaatverandering is een van de thema’s die jongeren vandaag de dag bezighoudt. “Veel jongeren zien de noodzaak van actie rondom klimaatverandering, maar beseffen dat ze niet de macht en middelen hebben om er daadwerkelijk iets tegen te doen. Dit levert hen een gevoel van machteloosheid op,” vertelt Martine Versteeg, organisator van de conferentie. “De jongeren doen eigenlijk een oproep aan ons als volwassenen: wees goed nieuws voor de schepping. Daarover gaan we in gesprek tijdens de INNOV8-conferentie. We zijn blij dat Ruth Valerio hier tijd voor vrij wilde maken.”

Ruth Valerio sprak eerder in Nederland tijdens de Justice Conference 2018 over hoe liefde voor de schepping altijd hoop geeft. Naast Valerio spreken Ron Becker, André Bikker en Jurjen ten Brinke op de INNOV8-conferentie. Naast jongeren en klimaatverandering komen er onderwerpen aan bod als: het waarom van jeugdwerk, Bijbelse perspectieven op jeugd en cultuurverandering in de kerk. De conferentie vindt plaats in Ede op 7 en 8 mei 2019. Aanmelden kan via www.missienederland.nl/meyouth

 

Over INNOV8

INNOV8 is een netwerk van professionals in en om de kerk met hart voor de volgende generaties. Het is onderdeel van het bredere MissieNederland-netwerk van christelijke organisaties, kerkgenootschappen, plaatselijke gemeenten en vele betrokken individuen. Met gebundelde krachten spannen zij zich ten volle in om de Kerk te helpen haar missionaire roeping in én vanuit Nederland vorm te geven. MissieNederland is de Nederlandse vertegenwoordiger van de Evangelische (Zendings)alliantie.

Blijf op de hoogte