Christelijk-Sociaal Congres 28 & 29 augustus 2019

Landgoed Zonheuvel, Doorn

Volledig Congres incl. overnachting €255 - NB jongerenkorting

Meer informatie

In onze tijd zoeken velen van ons het geluk in zoveel mogelijk vrijheid en zelfontplooiing. En onze solidariteit en ons verantwoordelijkheidsgevoel voor ‘het algemeen belang’ nemen zichtbaar af. Verenigingen kampen met drastische afname van leden, stichtingen kunnen steeds moeilijker vrijwilligers aan zich binden. Het wij-zij denken is steeds meer aanwezig, op scholen, tussen groeperingen, in de samenleving als geheel. Willen we ons nog wel verbinden?

Tegelijkertijd lijkt onder die glanzende, vaak onkwetsbaar ogende buitenkant, toch een verlangen te bestaan naar echte verbondenheid; er ontstaan nieuwe vormen van samenwerking, zoals burgerinitiatieven, stille tochten, kerken die experimenteren met andere vormen van samenkomen, digitale communities en grootschalige evenementen met gelijkgestemden. We willen elkaar (h)erkennen in kracht en in kwetsbaarheid.

Hoe zorgen we voor autonomie EN verbondenheid? En hoe zit dat met jou?

Daarover gaat het CSC Congres 2019. Zorg dat je erbij bent!